L'additiu de molts aliments que augmenta el risc de patir càncer de còlon

Una gastroenteròloga explica que aquest component destinat a la millora de la textura i l'aparença dels productes afecta negativament la salut intestinal

Iogurts en un supermercat
Iogurts en un supermercat | Eduardo Soares / Unsplash
Redacció
27 de setembre de 2024, 10:21
Actualitzat: 10:21h

La tria dels aliments és clau per mantenir una dieta equilibrada i amb beneficis per al nostre organisme. Ara bé, el poc temps amb el qual compten moltes persones fa que la compra hagi de ser ràpida i en moltes ocasions no puguin parar a valorar quins són els aliments més útils i necessaris.

En aquest sentit, una les pràctiques que cal fer a l'hora de comprar productes és revisar les etiquetes. Això es deu al fet que els components de molts aliments no només no aporten beneficis per a la salut, sinó que són perjudicials. Ha estat María Abreu, gastroenteròloga de la Universitat de Miami, qui ha explicat al mitjà britànic Daily Mail un dels additius dels aliments que pot augmentar el risc de patir càncer de còlon.

La doctora es refereix als emulsionants, un tipus d'additiu que és comú en molts aliments processats. Es tracta d'un component que té com a objectiu estabilitzar les barreges d'ingredients i millorar la textura i l'aparença dels productes. Ara bé, també pot tenir implicacions negatives en l'equilibri microbià de l'intestí.

Alguns dels aliments que contenen emulsionants són els iogurts grecs o baixos en greix, els cereals, les salses lleugeres que acompanyen amanides o les mantegues de cacauet i maioneses. Algunes investigacions han considerat que el seu consum pot tenir efectes nocius per a la salut intestinal i provocar un desequilibri de la flora, dos fets que poden augmentar el desenvolupament de tumors cancerosos.