L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), que depèn del Ministeri de Sanitat, ha emès una alerta alimentària aquest dissabte per la presència del bacteri Escherichia coli al formatge d'origen francès venut a Catalunya Morbier DOP Queso madurado elaborado con leche cruda, de la marca comercial Frieslandcampina Iberia i Millan Vicente. En aquest sentit, les autoritats han ordenat la retirada del producte dels supermercats i recomanen retornar-lo al punt de venda en el cas d'haver-lo comprat.
A través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI), les autoritats sanitàries d'Eslovènia han avisat que han detectat el bacteri productor de la toxina Shiga (STEC). Aquesta constitueix, tal com recull el Ministeri de Sanitat, un important problema de salut pública, ja que poden causar símptomes greus com colitis hemorràgica (CH) i la síndrome urèmica hemolítica (SUH).
⚠️ Alerta por posible presencia de Escherichia coli productor de toxina Shiga (STEC) en quesos.
— AESAN (@AESAN_gob_es) January 31, 2025
🚫 No consumir
📌 https://t.co/rfRPw49d3Epic.twitter.com/EaPusNyKlf
Els animals remugants, com les vaques i les cabres, són els principals contenidors d'aquest bacteri, pel qual no és inèdit que el formatge en presenti. Per tot això, convé revisar la nevera i desfer-se de qualsevol lot.