Alerta per la presència de gluten en un gelat de formatge en barra

El Ministeri de Consum demana als celíacs no consumir-ne, però assegura que el no comporta cap risc per a la resta de la població

Un gelat en barra de supermercat conté gluten i no ho avisa
Un gelat en barra de supermercat conté gluten i no ho avisa | Arxiu
Redacció
27 de setembre de 2024, 08:55

Un gelat en barra de supermercat inclou la marca d'absència de gluten al seu embolcall quan, en realitat, sí que en conté. Així, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària per la presència de gluten en aquest producte comercialitzat a l'Estat. 

Es tracta del gelat de pastís de formatge de la marca Regma, que es ven en paquets de 500 mil·lilitres. El seu aspecte és d'una capsa de cartó amb tota la informació d'etiquetatge que a l'interior conté una terrina de porexpan amb una etiqueta circular. 

Segons la informació emesa, la distribució inicial s'ha fet a Cantàbria, el País Basc i Castella i Lleó, però no és descartable que puguin existir redistribucions a la resta de l'Estat.

Com a mesura de precaució, l'AESAN recomana a les persones amb problemes derivats de la ingesta de gluten que s'abstinguin de consumir el gelat i, alhora, assegura que el consum no comporta cap risc per a la resta de la població.