Un gelat en barra de supermercat inclou la marca d'absència de gluten al seu embolcall quan, en realitat, sí que en conté. Així, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària per la presència de gluten en aquest producte comercialitzat a l'Estat.
Es tracta del gelat de pastís de formatge de la marca Regma, que es ven en paquets de 500 mil·lilitres. El seu aspecte és d'una capsa de cartó amb tota la informació d'etiquetatge que a l'interior conté una terrina de porexpan amb una etiqueta circular.
⚠️Exclusivamentepara personas con problemas derivados de la ingesta de gluten: presencia de gluten en helado de tarta de queso.
— AESAN (@AESAN_gob_es) September 20, 2024
📌 https://t.co/PnRXTA16eMpic.twitter.com/tWspezRXgg
Segons la informació emesa, la distribució inicial s'ha fet a Cantàbria, el País Basc i Castella i Lleó, però no és descartable que puguin existir redistribucions a la resta de l'Estat.
Com a mesura de precaució, l'AESAN recomana a les persones amb problemes derivats de la ingesta de gluten que s'abstinguin de consumir el gelat i, alhora, assegura que el consum no comporta cap risc per a la resta de la població.