L'aliment que té més proteïnes que l'ou: ajuda a enfortir els ossos i a prevenir el càncer

Aquest tipus de formatge té beneficis per a la salut, però també cal consumir-lo amb moderació per l'alta presència de grasses, sodi i colesterol

Publicat el 25 d’abril de 2024 a les 17:18
Actualitzat el 18 de juny de 2024 a les 11:55

L'ou és un dels aliments més recomanats en aquelles dietes que necessiten un alt contingut de proteïnes. La carn, el peix o els fruits secs també són adequats en aquest sentit. Però hi ha un altre aliment que conté més proteïnes que tots els mencionats fins ara: el formatge cheddar.

Abans de tot, cal dir que s'ha de consumir amb moderació, ja que com molts tipus de formatge, té alts continguts de grasses saturadescolesterol i sodi. Però el cheddar -conegut amb aquest nom en honor al poble britànic on es va produir per primer cop- té beneficis per a la salut.

Segons el Departament d'Agricultura dels Estats Units, un tros de formatge cheddar aporta set grams de proteïnes davant els sis que aporta l'ou. A més, aquest aliment també és ric amb calci, un dels minerals més importants pel que fa al correcte funcionament del cos humà.

Això fa que el formatge cheddar, consumit de manera equilibrada i espaiada, col·labori en enfortir els ossos i mantenir les dents sanes. A més, conté potassi, que regula el funcionament del sistema nerviós. Una altra de les propietats d'aquest formatge és la vitamina A, que enforteix la immunitat del cos i preveu l'aparició de càncer.