L'alimentació és un dels factors més importants que ajuden a millorar els símptomes d'algunes malalties. Són molts els nutricionistes que recomanen seguir unes pautes sobre què menjar i en quina quantitat per poder portar una vida el més saludable possible. Doncs bé, hi ha una patologia, que afecta sobretot les persones entre 45 i 55 anys, sobre la qual s'ha descobert un superaliment que podria pal·liar els dolors i els problemes dels afectats.
Parlem de l'artritis, la inflamació de les articulacions que es caracteritza per dolor i la limitació de moviments, fet que desencadena en un empitjorament de la capacitat funcional de les persones. Alhora, altres símptomes indicatius d'aquesta malaltia són la inflor, la manca de gana, la febre, l'anèmia i la fatiga. En aquest sentit, diversos estudis han comprovat que hi ha un superaliment que pot ajudar a combatre aquest dolor de les persones amb artritis. Es tracta dels espinacs, que contenen àcids grassos omega-3, un greix vital per a la regulació del sistema nerviós i la millora de la resposta inflamatòria.
En el segon benefici rau la importància que té per a les persones que pateixen artritis. És així perquè consumir una quantitat considerable d'espinacs pot ajudar a reduir la inflamació i la rigidesa de les articulacions afectades. D'aquesta manera, hi hauria una millora notable de la qualitat de vida d'aquestes persones perquè abaixa els dolors. Per altra banda, també conté altres components com proteïnes, fibra, potassi, les vitamines C, A, E i ferro. Aquest últim és beneficiós per la sang.
Ara bé, si els espinacs no són el teu aliment preferit tens altres opcions per introduir als àpats del dia a dia. Els peixos blaus, els fruits secs, les llavors de llinassa o la col arrissada, entre d'altres, són opcions també vàlides per combatre l'artritis. El motiu no és altre que tots ells tenen en el seu contingut el component essencial, àcids grassos omega-3. En aquest sentit, segons els nutricionistes és molt important incorporar-los a la teva dieta, ja que són uns greixos que el cos no és capaç de sintetitzar-los.