Arriba la tardor i apareixen nous aliments al supermercat. La secció de fruites i verdures canvis i apareixen els colors taronges i marrons, deixant enrere els vermells o morats. Un d'aquests aliments que apareix aquesta època de l'any és la carabassa. Aquest polivalent aliment és perfecte, ja que té una gran quantitat de característiques bones per la salut.
La nutricionista Ana Luzón explica que és un aliment "versàtil i deliciós, a més de tenir una gran quantitat de beneficis per a la salut, el que la converteix en el superaliment per excel·lència d'aquesta temporada". Luzón explica que la carabassa és una excel·lent font de vitamina A, C, E i antioxidants com el betacarotè. Segons explica, "ajuda a protegir la pell i la vista, a més d'enfortir el sistema immunitari, fonamental durant els mesos de fred".
A més, té molt poques calories i ens omple de pressa, per tant, també és un aliment indicat per mantenir-nos en forma. No només això, sinó que la carabassa té efectes antiinflamatoris i va bé pel cor. "Els seus antioxidants i el seu contingut en potassi ajuda a reduir la inflamació i a mantenir sota control la pressió arterial, fet que protegeix la salut cardiovascular" afirma Luzon.
Pel que fa a la facilitat de preparar-la, la nutricionista explica que es poden cuinar cremes, purés, sopes, pans i postres... "La carabassa és extraordinàriament versàtil", assegura la nutricionista. A més, el seu gust suau i dolça la fa perfecte tant per plats salats com dolços sense la necessitat d'afegir sucre.