Descobreixen que una sèrie d'aliments poden prevenir les canes

Investigadors del Japó determinen l'efecte d'un antioxidant en evitar aquest procés, la qual cosa obre la porta a nous tractaments i fàrmacs

Una persona amb els cabells blancs
Una persona amb els cabells blancs | Jose Pablo Garcia / Unsplash
Redacció
08 de febrer de 2025, 09:19

Encara que existeix una tendència per part de la població de deixar créixer les canes, per a la majoria de persones aquest procés té una impressió negativa perquè s'associa amb l'envelliment. Per aquest motiu, des de fa anys existeix una demanda mundial de medicaments que puguin prevenir les canes dels cabells o reduir-ne la progressió.

La realitat, però, és que hi ha medicaments limitats disponibles per combatre les canes amb evidència científica sòlida. Ara bé, després de molts anys per investigar els efectes de diferents molècules, ara uns investigadors de la Universitat de Nagoya, al Japó, han descobert que un antioxidant podria inhibir aquest procés.

Els investigadors han identificat la luteolina, un antioxidant que es troba en una sèrie d'aliments. Es tracta de verdures com l'api, el bròcoli, les pastanagues, les cebes o els pebrots, que podrien actuar com a agents per prevenir les canes. Les troballes han estat realitzades en models animals, però obren el camí a possibles aplicacions en el tracte dels cabells humans.

Els autors de l'estudi s'han mostrat sorpresos pel paper d'aquest antioxidant i creuen que la troballa obre la porta a incorporar-lo en possibles medicaments contra les canes, a la vegada que en la investigació sobre si la luteolina influeix en la calvície. A més de les verdures, aquest antioxidant està disponible com a suplement, la qual cosa el converteix en un bon aliat per a tractaments contra les canes.