El detall en què cal fixar-se per triar un tomàquet fregit saludable

Una nutricionista recorda que aquest producte només ha de contenir tomàquet, oli d'oliva verge extra, sal i, de manera opcional, algunes espècies naturals

Un plat de pasta amb tomàquet fregit
Un plat de pasta amb tomàquet fregit | Pexels
Redacció
23 de gener de 2025, 11:30

El tomàquet fregit és un element bàsic en l'elaboració de moltes salses per acompanyar plats com pastes, arrossos o guisats. Les presses de la vida quotidiana fan que molta gent opti per comprar-lo directament al supermercat abans que cuinar-lo, però això també implica que és clau saber triar el millor producte perquè sigui saludable.

Qui ho explica és Ana Luzón, tècnica en nutrició i dietètica, que recorda que no tots els tomàquets fregits dels supermercats són iguals. L'especialista remarca que, malgrat que sembli un producte senzill i saludable, cal mirar l'etiqueta per triar l'opció que és més beneficiosa per a la salut. En aquest sentit, apunta a un "detall clau" de la llista d'ingredients.

L'experta en nutrició s'expressa molt clarament: un tomàquet fregit només hauria de contenir tomàquet, oli d'oliva verge extra, sal i, de manera opcional, algunes espècies naturals com orenga, all o alfàbrega. Els productes que estiguin compostos únicament per aquests ingredients seran "nets i nutritius" amb vitamines, minerals i antioxidants positius per a la salut.

Ara bé, si ens fixem en l'etiqueta i veiem altres ingredients, més val no comprar el producte. Luzón explica que molts tomàquets fregits de supermercat inclouen sucre o xarop de glucosa per millorar el sabor, però aquest component no hauria de ser necessari si l'ingredient principal, el tomàquet, és de bona qualitat. De la mateixa manera, cal evitar productes amb olis de poca qualitat o amb poc percentatge de tomàquet.