La dieta que redueix el risc de mort prematura, segons un doctor de Harvard

Un estudi amb dades de més de 200.000 persones conclou que la dieta de salut planetària disminueix la probabilitat de patir càncer i malalties cardíaques o pulmonars

Diversos aliments són claus per a la nostra salut
Diversos aliments són claus per a la nostra salut | EP
Redacció
11 de juny del 2024
Actualitzat el 18 de juny a les 11:37h

Són nombrosos els estudis que exploren quins són els millors aliments i dietes per mantenir una bona salut. En aquest sentit, un doctor de la prestigiosa Universitat de Harvard ha presentat ara un nou estudi que presenta no només una bona dieta per al nostre organisme, sinó també per al bé del planeta.

El doctor Walter Willett, professor d'epidemiologia i nutrició, ha aportat una investigació que conclou que una "dieta de salut planetària" pot reduir en fins a un 30% el risc de mort prematura. Aquest tipus d'alimentació posa l'èmfasi en els productes vegetals que estan mínimament processats, mentre que també permet el consum moderat de carn i productes làctics.

L'estudi, publicat a la revista científica The American Journal of Clinical Nutrition, és de gran abast perquè va analitzar les dades de salut de més 200.000 persones sanes en el moment de l'inici de la recopilació, i que cada quatre anys omplien qüestionaris en un seguiment que en alguns casos va durar 34 anys.

La investigació va concloure que aquesta reducció del risc de morir prematurament era aplicable a les causes principals, com són el càncer, les malalties cardíaques o les pulmonars. "El que és més saludable per al planeta és també el que és més saludable per als humans", ha conclòs Willett, que ha recordat que canviar la forma en què mengem pot alentir el canvi climàtic.