El tomàquet és present a un gran nombre de plats de la gastronomia catalana i, de fet, n'és un dels ingredients estrella. Enguany, un estudi de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) amb la participació de la Universitat de Barcelona (UB), l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu, el Parc Sanitari Pere Virgili i l'Hospital del Mar, entre altres, ha demostrat que també té un important benefici per a la salut fins ara desconegut.
La investigació publicada a l'European Journal of Preventive Cardiology ha comptat amb 7.056 participants, el 82,5% dels quals patien hipertensió. A tots ells se'ls va classificar en quatre grups en funció del consum de tomàquets i els cardiòlegs van observar que els nivells superiors presentaven una menor pressió diastòlica i sistòlica (quan els músculs del cor es relaxen i es contrauen, respectivament).
A més, les persones que menjaven més de 110 grams de tomàquet al dia veien com el risc de tensió sanguínia elevada es reduïa. Es desconeix la justificació científica d'aquest benefici, però la teoria principal és que l'alt contingut en potassi i licopè, una substància antioxidant, hi tenen molt a veure.
Els beneficis de menjar tomàquets cada dia, segons la Societat Europea de Cardiologia
Un estudi amb una gran presència catalana recomana el consum diari d'aquesta fruita estrella de la dieta mediterrània
ARA A PORTADA
Publicat el 16 de gener de 2024 a les 21:49
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 14:08
Et pot interessar
-
Alimentació Vi blanc amb «jalapeño»: la darrera tendència viral que humilia els amants del vi
-
Alimentació Alerta amb el meló: no tothom en pot menjar
-
Alimentació No totes les fruites són amigues: quines no s'haurien de guardar juntes?
-
Alimentació Retiren del mercat un altre fuet per presència de salmonel·la
-
Alimentació Com preparar un rom cremat com el que feien els avis per celebrar la revetlla a la catalana
-
Alimentació L’aliat inesperat per envellir millor, segons un estudi amb 30 anys de dades