Enmig del ritme frenètic i les presses del dia a dia, massa sovint hi ha qui deixa passar l'esmorzar o es limita a prendre un cafè per agafar energia per al matí. Si bé, un nou estudi de la Universitat d'Ohio (Estats Units) anomenat És l'esmorzar menjar per al cervell? alerta que el dejuni matutí comporta riscos per a la salut.
Concretament, els investigadors han descobert que les persones que no esmorzen tenen menys capacitat memorística. És el resultat d'un experiment dirigit pel catedràtic de Psicologi i Neurociència i Virologia Molecular, Immunologia i Genètica Mèdica, Gary L. Wenk, amb dos grups de persones. Les que menjaven a primera hora van mostrar millors resultats pel que fa a la memorització d'una llista d'elements que els van presentar.
L'explicació és que molts dels ingredients que es consumeixen a l'esmorzar contenen nutrients essencials per al cervell, com la glucosa, que permet mantenir l'energia necessària per dur a terme de manera eficient les diverses tasques intel·lectuals diàries, detalla l'expert.
Els perjudicis de no esmorzar cada dia, segons un estudi
El dejuni matutí comporta una reducció dels nutrients essencials per al cervell
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de març de 2024 a les 13:35
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 12:38
Et pot interessar
-
Alimentació El restaurant de Fermí Puig torna a obrir portes després del traspàs del cuiner
-
Alimentació La curiosa història del forat del Dònut: d'origen mariner
-
Alimentació Els cinc aliments que provoquen inflor abdominal
-
Alimentació Aquest gelat típic català torna a posar-se de moda (i el pots fer a casa)
-
Alimentació La delícia que es pot recollir al bosc i no sabies que es podia menjar
-
Alimentació Pasta amb maduixes, el famós menjar polonès i preferit per molts atletes