Enmig del ritme frenètic i les presses del dia a dia, massa sovint hi ha qui deixa passar l'esmorzar o es limita a prendre un cafè per agafar energia per al matí. Si bé, un nou estudi de la Universitat d'Ohio (Estats Units) anomenat És l'esmorzar menjar per al cervell? alerta que el dejuni matutí comporta riscos per a la salut.
Concretament, els investigadors han descobert que les persones que no esmorzen tenen menys capacitat memorística. És el resultat d'un experiment dirigit pel catedràtic de Psicologi i Neurociència i Virologia Molecular, Immunologia i Genètica Mèdica, Gary L. Wenk, amb dos grups de persones. Les que menjaven a primera hora van mostrar millors resultats pel que fa a la memorització d'una llista d'elements que els van presentar.
L'explicació és que molts dels ingredients que es consumeixen a l'esmorzar contenen nutrients essencials per al cervell, com la glucosa, que permet mantenir l'energia necessària per dur a terme de manera eficient les diverses tasques intel·lectuals diàries, detalla l'expert.
Els perjudicis de no esmorzar cada dia, segons un estudi
El dejuni matutí comporta una reducció dels nutrients essencials per al cervell
ARA A PORTADA
Publicat el 03 de març de 2024 a les 13:35
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 12:38
Et pot interessar
-
Alimentació
Els catalans s'engreixen entre mig i dos quilos per Nadal: «No ha de ser una època de restriccions»
-
Alimentació
Tanca el restaurant italià més antic de Barcelona
-
Alimentació
La recepta de Karlos Arguiñano per fer el pollastre guisat ideal
-
Alimentació
Alerta per un dels torrons de moda d'enguany: aquestes marques són les que no hauries de comprar
-
Alimentació
L'aliment imprescindible a la nevera d'Albert Adrià: «Sempre en tinc»
-
Alimentació
El truc d'una nutricionista per reduir els metalls pesants de la tonyina
