Una de les claus per mantenir una vida sana es troba en la dieta. El consum de productes amb efectes positius per a la salut ha de ser la base dels àpats quotidians mentre que els excessos s'han de fer amb moderació. És en aquest sentit que hi ha una sèrie d'aliments que no han d'estar a casa, tal com ha explicat un expert.
Dan Buettner és un popular investigador i divulgador sobre longevitat, i ha fundat Blue Zones, una organització dels Estats Units que promou una vida llarga i saludable. Un dels seus llibres ha estat reconegut com a best-seller del The New York Times i la sèrie sobre l'obra també té un premi Emmy. Després d'estudiar diferents hàbits sans per al cos, ha exposat els quatre tipus de productes que són perjudicials per a la salut.
"Mantenir aliments nocius fora de casa implicarà que en restringeixis el consum un 80%", explica Buettner, que sí que assegura que una bona dieta pot permetre algunes excepcions puntuals. En tot cas, l'especialista recomana no tenir begudes ensucrades i refrescos a casa, ja que són una de les principals causes d'obesitat i de diabetis al món, tal com ha reconegut la mateixa Organització Mundial de la Salut (OMS).
En segon lloc, l'especialista també fa referència als aperitius salats, com poden ser les patates de bossa o les típiques galetetes. Però pels amants del dolç tampoc hi ha bones notícies: les llaminadures i els carmels, especialment si són amb sucre, tampoc són recomanables a la llar, segons Buettner.
Per últim, l'especialista i divulgador posa especial èmfasi en les carns processades, com poden ser els embotits, les salsitxes, els elaborats a partir de carn picada o les hamburgueses industrials. Cal recordar que el consum d'aquests tipus d'aliments sense moderació té potencial cancerigen, tal com també ha establert l'OMS.