L'evidència científica que afirma que la dieta és un factor clau per a la longevitat és extensa. El debat gira més aviat entorn quin dels àpats del dia és més determinat i quina dieta proporciona més beneficis. El doctor Valter Longo, director del Laboratori d'Oncologia i Longevitat de l'Institut d'Oncologia Molecular de Milà, és un dels experts en la matèria més reconeguts i defensa que el sopar és clau. Per això, comparteix què i com sopa cada dia per arribar als 100 anys.
La base d'un bon sopar, diu, és que sigui lleuger, ja que un àpat massa pesat pot provocar indigestió, reflux i empitjorar la qualitat del descans. A més, cal menjar aviat per evitar anar a dormir amb nivells alts de sucre en sang, disminuir la inflamació i no alterar el metabolisme. Així, convé evitar els carbohidrats presents en el que anomena les "cinc P verinoses": pizza, pasta, patates, pa i proteïnes animals.
En canvi, Longo aposta per les verdures al vapor, riques en fibra, antioxidants, vitamines i minerals, alhora que baixes en calories. També recomana les sopes de verdures i les de pollastre, amanides, l'alvocat i els fruits secs. En aquest sentit, defensa que els batuts són una bona alternativa per afavorir una ràpida digestió.