Un expert estableix quin és el formatge més beneficiós per a la salut

És un aliment sovint considerat dolent per al benestar de l'organisme, però lluny d'això, si es consumeix amb les proporcions adequades pot ajudar a reduir el colesterol i netejar el fetge

Imatge de recurs de formatges
Imatge de recurs de formatges
Redacció
27 de novembre de 2024, 17:41
Actualitzat: 17:42h

El formatge és un aliment d'un alt consum per la població d'arreu del món. A vegades s'ha titllat de perjudicial per a la salut pel nivell elevat de calories i la dificultat de digerir-lo. Ara bé, això és una falsa afirmació, ja que aquest làctic proporciona diversos beneficis si s'afegeix a la dieta de forma adient. A més a més, hi ha un formatge en particular que ajuda a reduir el colesterol i és clau per al bon funcionament del fetge.

En una notícia a Journal des Femmes, l'hepatòleg de l'hospital Beaujon de França, Patrick Marcellin, ha revelat diversos avantatges del consum de formatge. Són dels aliments que contenen més calci, que és essencial "per a la constitució i la força dels ossos i les dents, la coagulació de la sang i la conducció nerviosa". També afegeix que és molt bo "per a persones que tenen un fetge cansat o disfuncional". Segons un estudi publicat a la revista "Nutrition, metabolism & cardiovascular diseases", es va comprovar que el consum de formatge millora el perfil lipídic sanguini i aconsegueix una reducció dels triglicèrids entre d'altres que redueix les probabilitats de malalties hepàtiques.

Però no tots els formatges són iguals i alguns són més favorables per mantenir una bona salut. En aquest sentit, Marcellin afirma que "és millor afavorir els formatges baixos en lípids". Alhora, exposa que el més beneficiós de tots és el formatge fresc de cabra o d'ovella. "També podeu optar per la ricotta, cancoillotte o mató, el més baix en colesterol”, afegeix. No obstant això, és fonamental tenir present que ha de ser amb un consum moderat i que la quantitat adequada seria una o dues racions de 30 grams al dia com a màxim.

En definitiva, la millor recomanació possible és evitar en la mesura del possible tots els aliments que continguin quantitats elevades de grasses, ja que d'aquesta manera evites problemes amb el fetge. Alhora, també trobem la mateixa recomanació si vols disposar d'uns bons nivells de colesterol. Així mateix, menjar aliments rics en àcids grassos omega-3 o augmentar la fibra soluble són altres opcions per evitar el risc de malalties cardiovasculars.

Arxivat a