Menjar fruita i verdura és indispensable per al correcte funcionament del nostre cos. Si bé és cert que prioritzar els productes de la nostra zona és millor, ja que passen menys hores (i dies) en càmeres refrigeradors i no es genera tanta contaminació, algunes vegades es pot incorporar alguna fruita tropical a la rutina.
És el cas de la guaiaba, rica en vitamines C, A i B que, a més, té propietats antioxidants i aporta una gran quantitat de proteïna, fibra i aigua a l'organisme. Així, és un aliment hidratant i refrescant.
A més, es tracta d'un fruit del qual són consumibles tant les fulles com la fruita. Aquesta pot ajudar a millorar els nivells de sucre en sang i la resistència a la insulina, mentre que les fulles ajuden a la salut del cor gràcies al potassi que contenen.
Beneficis de menjar guaiaba
- Cuida la salut de la pell. És excel·lent per a la pell perquè és rica en licopè, un compost que ajuda a protegir-la dels rajos ultraviolats.
- Millora la digestió. Les fibres que conté estimulen els moviments intestinals i ajuden a prevenir l'estrenyiment.
- Enforteix els ossos i músculs. L'alt contingut en vitamina C és fonamental per a la producció de col·lagen, una proteïna clau per a la salut dels ossos i els teixits musculars.
- Augmenta la massa muscular. Les proteïnes de guaiaba ajuden al creixement i reparació dels teixits musculars. Ideal per a la gent que vol augmentar la massa muscular de forma natural.
- Regula el sucre en sang. És una fruita rica en fibres que ajuden a regular els nivells de sucre en sang.