La fruita de temporada que és bona per a la vista

L'alt contingut en antioxidants d'aquest aliment ajuda a combatre l'estrès oxidatiu, cosa que es tradueix en un menor risc de patir deficiències visuals

Diferents fruites en una taula
Diferents fruites en una taula | Viktoria Slowikowska / Pexels
Redacció
12 de novembre de 2024, 17:43

La vista és un dels sentits que cal protegir, especialment aquelles persones que treballen o que passen moltes hores davant d'una pantalla. Se sol dir que la pastanaga és un dels aliments ideals per protegir i cuidar la vista, però per qui no li agradi, un estudi recent ha revelat una fruita que també pot fer aquesta funció.

Es tracta del raïm, una de les fruites ideals per al novembre, tal com apuntava l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN). Un estudi de la Universitat de Singapur publicat a Food & Function apuntava que el consum de raïm pot tenir beneficis a l'hora de cuidar el sentit de la vista.

Quina és la clau? Doncs l'alt contingut en antioxidants d'aquesta fruita ajuda a combatre l'estrès oxidatiu. Això es tradueix en un menor risc de patir deficiències visuals i millora de manera notable la preservació de la vista. A banda, la presència de components com vitamina C i quercetina ajuden a reduir el risc de patir malalties oculars degeneratives com poden ser les cataractes o la degeneració macular.

A més, és un aliment energètic, gràcies a l'alt contingut en carbohidrats de ràpida assimilació i en fibra, així com la composició del 80% d'aigua, fet que ajuda a la digestió. El raïm és una de les fruites més atractives des del punt de vista gastronòmic i també des del nutricional: es fa servir en una gran diversitat de plats freds i calents, més enllà de consumir-lo sol com a postres o entre àpats.