Arriba el fred i això també implica un canvi en l'alimentació. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha publicat en els últims dies quines són les fruites de temporada. Evidentment, totes tenen grans beneficis per a la nostra salut, però n'hi ha una que és especialment destacable pel paper que té en el correcte funcionament del cervell.
Es tracta de la poma, tal com destaca la nutricionista Emily Hammon, i la clau es troba en la presència de quercetina en aquesta fruita. Menjar-se una poma al dia o de manera freqüent durant la setmana fa que aquest component sigui capaç de protegir les cèl·lules cerebrals i de disminuir el risc de patir deteriorament cognitiu vinculat a l'envelliment.
La quercetina té efectes antioxidants i antiinflamatoris, que són importants per prevenir l'aparició de malalties cròniques. A més, també és capaç de millorar la funció immunològica del nostre cos i de reduir el risc de patir malalties cardiovasculars. La reducció dels efectes de les al·lèrgies estacionals és un altre benefici d'aquest component present en les pomes.
Cal recordar que la poma també té altres beneficis per a la salut. La presència de fibra és clau per resoldre problemes intestinals i mal d'estómac, mentre que els seus polifenols ajuden a prevenir i tractar la diabetis de tipus 2. Per altra banda, també prevenen les càries, ja que augmenten la presència de saliva a la boca. Tot plegat, és clar, dins d'una dieta variada i amb diversitat d'aliments.