La infusió natural que elimina la tosca de les dents

El te verd té beneficis per a la salut, també la bucodental, gràcies

El te verd ajuda a reduir la placa bacteriana
El te verd ajuda a reduir la placa bacteriana
Redacció
06 de setembre de 2024, 08:13

Tenir un somriure impecable a vegades no ho és tot. La tosca dental és sovint un maldecap, fins al punt de convertir-se en un problema que va més enllà de la part estètica. I és que la tosca com a tal no pot causar problemes greus, però pot derivar en altres complicacions per a les persones que en generen bastant.

Sovint, l'aparició de tosca a la boca és deguda als errors comesos durant la rentada de dents diària. I les persones que en són propenses busquen productes de tota mena per eliminar-la, com ara pastes o pastilles blanquejadores. Però aquests productes poden tenir efectes contraproduents en la nostra boca, així que és millor buscar alternatives naturals

Entre aquestes es troba el te verd. La clau del seu efecte en l'eliminació de la tosca recau en les seues propietats antibacterianes. Els components del te verd poden inhibir el creixement de bacteris a la boca, fet que redueix l'acumulació de placa que, quan s'endureix, es converteix en tosca. D'altra banda, el te verd té la capacitat de reduir la inflamació, protegint així les genives i evitant que la tosca produeixi danys majors. 

Què és la tosca dental?

La tosca és una placa bacteriana que s'endureix a les dents a causa de l'acumulació de bacteris, restes d'aliments i minerals presents en la saliva, com ara el calci o el fòsfor. Si no s'elimina amb una bona higiene bucal, pot provocar problemes com la gingivitis, càries o fins i tot periodontitis. Els dentistes recomanen visites periòdiques cada sis mesos i fer-se neteges bucals per evitar que la placa es converteixi en un problema.

Més enllà de l'ajuda en la salut bucodental, el te verd té beneficis importants per a les persones a nivell general. Conté vitamina C, E i compostos fenòlics, que contribueixen a la seva capacitat per combatre els bacteris. I, a més, el seu consum s'ha associat amb la reducció del risc de patir malalties cardiovasculars, millora de la funció cognitiva i ajuda en la pèrdua de pes