Una dieta rica en verdures, llegums, fruits secs, d'una banda, i baixa en lactis i carn, de l'altra, pot tenir un efecte protector contra la Covid-19, segons una investigació realitzada per investigadors brasilers que ha estat publicada a la revista BMJ Nutrition Prevention & Health. En concret, el treball assenyala que les dietes vegetarianes es relacionen amb un 39% menys de probabilitats de contraure el virus.
Concretament, es tracta d'un estudi de la Facultat de Medicina de la Universitat de Sao Paulo i de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat Federal da Grande Dourados. Els investigadors es van proposar avaluar l'impacte potencial dels patrons dietètics en la incidència, la gravetat i la durada de la infecció per Covid en 702 voluntaris adults reclutats entre els mesos de març i juliol de 2022.
Així, aquells que seguien dietes predominantment vegetals o vegetarianes, que incloïen un nombre significativament més gran de persones amb educació postuniversitària, tenien un 39% menys de probabilitats d'infectar-se que els omnívors. A més, els omnívors també van informar d'una taxa més alta de malalties i més baixes d'activitat física, amb una prevalença de sobrepès i obesitat significativament superior. Tots, factors de risc d'infecció i de patir complicacions.
Segons els resultats, els omnívors van tenir una incidència significativament més gran de Covid que els grups amb dietes basades en plantes, un 52% enfront d'un 40%; així com de patir una infecció de nivell moderat i greu -d'un 18%, en comparació a un 11%-. No obstant això, no hi va haver diferència en la durada dels símptomes.
"Els patrons dietètics basats en plantes són rics en antioxidants, fitosterols i polifenols, que afecten positivament diversos tipus de cèl·lules implicades en la funció immune i proporcionen propietats antivirals directes", escriuen els autors de l'estudi. Si bé, alerten que es tracta d'un estudi observacional i, com a tal, no pot establir factors causals.
La dieta més eficaç contra la Covid, segons una nova investigació
Un estudi de la Universitat de Sao Paulo i la Universitat Federal da Grande Dourados detecta un 39% menys de possibilitats de contraure el coronavirus si s'adapten determinades pautes alimentàries
ARA A PORTADA
-
-
José Andrés, reconegut xef, revela l'ingredient secret que afegeix als cigrons: «Se n'ha de tirar una mica» Redacció
-
-
Una nutricionista trenca l'estigma d'un dels plats més populars del món: «Pot ser una bona improvisació» Redacció
-
El metge més viral del Regne Unit recomana un aliment per viure més temps i prevenir malalties Redacció
Publicat el 10 de gener de 2024 a les 13:24
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 14:07
Et pot interessar
-
Alimentació
El mite dels pebrots mascle i femella: què diu la ciència?
-
Alimentació
El millor formatge de búfala del món es troba al Moianès, segons els World Cheese Awards
-
Alimentació
Els consells d'una nutricionista sobre el berenar: «És clau per millorar la salut física i emocional»
-
Alimentació
Jordi Cruz, xef: «Els errors que no pots cometre quan cuines pasta»
-
Alimentació
Sis aliments ideals per anar de ventre segons els experts
-
Alimentació Per què és bo posar vinagre a l’olla de coure llenties?
