Molts productes de cosmètica utilitzen el col·lagen. És una substància que manté els teixits com la pell, els músculs o els tendons units i, d'aquesta manera, es dissimula l'envelliment. Ara bé, el col·lagen no es troba només en aquesta mena de productes, sinó que també pot arribar al cos de manera natural a partir de diferents fruites que el contenen.
El col·lagen es troba principalment en les fruites del bosc, vermells o blaves. En aquest sentit, hi ha un ampli espectre per a totes les persones i gustos: maduixes, gerds, nabius, mores o cireres poden ser aliments claus per a retardar l'envelliment de la pell, a banda de la resta de factors beneficiosos que tenen per a la salut.
Aquestes fruites també són riques en vitamina C, un nutrient que és vital en la reparació de teixits i que garanteix el correcte funcionament del sistema immunitari així com l'absorció de ferro. Per altra banda, les fruites vermelles i blaves també són una font important de fibra, que garanteix el funcionament adequat del sistema digestiu.
La presència de col·lagen en l'organisme també és important per la salut més enllà de la pell. La falta d'aquesta molècula proteica es nota especialment als ossos i a les articulacions, ja que es pot provocar rigidesa i problemes en la mobilitat. De la mateixa manera, una manca de col·lagen pot provocar problemes gastrointestinals.
Les fruites que retarden l'envelliment de la pell
La presència de col·lagen en l'organisme és important per a la salut dels diferents teixits i preveu problemes gastrointestinals
ARA A PORTADA
Publicat el 10 de febrer de 2024 a les 22:25
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 14:11
Et pot interessar
-
Alimentació El millor pastís de xocolata del món es fa a Catalunya: aquest és el guanyador
-
Alimentació És segur menjar el peix cru del sushi?
-
Alimentació Retiren del mercat un paté venut a Catalunya per presència de fragments metàl·lics
-
Alimentació Les millors patates braves del món es fan a Catalunya
-
Alimentació Williams Arias, metge, explica quan s'ha de prendre la mançanilla: «Afavoreix la relaxació»
-
Alimentació El truc del xef José Andrés per fer el millor brou de pollastre: «Aquesta és la part bona»