Ja fa un temps que congelar el pa està de moda. Hi ha qui n'és escèptic, perquè considera que el pa pot perdre propietats, però la realitat és que aquest mètode no només allarga la vida útil de l'aliment sinó que és més saludable. Depenent de com siguis de previsor és probable que no te'n recordis de descongelar el pa amb temps. I ara què? L'únic remei és acompanyar l'àpat amb pa de motlle del supermercat. No cal. Hi ha un mètode per poder descongelar-lo de manera molt més ràpida que és un gran as a la màniga.
La manera més saludable i gustosa de descongelarel pa és fer-ho de manera natural. Has de deixar reposar el pa una mitja hora sobre un drap net i sec perquè la molla comenci a descongelar-se i torni a la textura original. La gran alternativa és fer-ho amb un cop de forn a 200 graus, però també necessites, uns 5 minuts com a mínim que se solen estirar a 15 o 20 minuts. Quin és el tercer aliat en discòrdia? No és la torradora, és el microones.
El truc del microones per descongelar el pa en menys d'un minut
Els passos són molt senzills i tindràs el resultat en menys d'un minut. Embolica el pa amb un drap net i humit o amb un tovalló mullat. Escalfa'l 30 segons a uns 750-800 W i espera. Tot seguit, vigila que no cremi i retira'l de l'electrodomèstic. Veuràs que el resultat és impecable i que podràs acompanyar amb el pa de qualitat.
Un últim incís. Recorda que no tots els pans es poden congelar. Si el cereal és integral, és preferible mantenir-lo a temperatura ambient i pot arribar a durar una setmana, per exemple. Altres factors a considerar és si el pa està tallat o no. Si és possible, la millor manera de guardar-lo és ja tallat i en una bossa de plàstic a la nevera o al congelador.