Si vius sol, sabràs que menjar-te un pa de mig abans que s’endureixi pot ser una odissea. Si no vols renunciar a menjar un pa de qualitat, una de les opcions més esteses és posar-lo al congelador. Hi ha qui n'és escèptic, perquè considera que el pa pot perdre propietats, però la realitat és que aquest mètode no només allarga la vida útil de l'aliment, es recomana consumir-lo durant les quatre setmanes següents, sinó que, a més a més, és 10 vegades més saludable.
Segons explica la doctora Karen Alarcón, gastroenteròloga Enoscopista, quan es congela el pa, la microbiota que n'obtenim és de molta més qualitat: "Aquest petit canvi fa que el pa es torni 10 vegades més saludable". La base d'aquesta potenciació ha de ser un pa de qualitat i amb una massa mare sòlida, això sí. Alarcón explica que quan l'escalfem per descongelar-lo, part dels carbohidrats es converteixen en fibra prebiòtica, molt més beneficiosa per la microbiota com per regular la glucosa a la sang.
Tot i així, recorda que no tots els pans es poden congelar. Si el cereal és integral, és preferible mantenir-lo a temperatura ambient i pot arribar a durar una setmana, per exemple. Altres factors a considerar és si el pa està tallat o no. Si és possible, la millor manera de guardar-lo és ja tallat i en una bossa de plàstic a la nevera o al congelador.