Una aigua venuda en supermercats catalans es troba en el punt de mira. Una investigació conjunta de Le Monde i Radio France ha revelat un informe confidencial de l'Agència Regional de Sanitat d'Occitània que apunta a un risc de salut pública i que, fins i tot, parla d'un possible cessament de la producció.
El producte sota sospita és la mítica aigua mineral Perrier, que té 150 anys d'història, i que ara podria deixar-se d'envasar pel risc de salut pública de l'aigua a la font natural gasosa de Vergesa, al Gard, a Occitània. Les anàlisis d'aquesta aigua han detectat "bacteris potencialment perillosos per als humans" a les fonts explotades per Nestlé, propietària de la marca Perrier.
L'informe apunta que l'empresa estaria incomplint els requisits per a la denominació d'aigua mineral natural. A banda, també estaria fent un ús fraudulent de filtres, ja que no serien suficients per evitar el risc bacteriològic que s'ha detectat a les fonts. El document demana a Nestlé que estudiï posar fi a la producció d'aigua mineral natural i donar-li altres usos a la font com a alternativa al consum humà.
El que ara es troba en perill és la continuïtat d'una marca centenària d'aigua mineral i, de retruc, la fenia de 1.000 treballadors a la fàbrica de Vergesa, des d'on es fa l'aigua mineral de Perrier. La decisió definitiva es troba a les mans del prefecte de Gard, que és qui ha de determinar qui la renovació de la concessió que Nestlé va sol·licitar ara fa un any. Tot plegat es podria resoldre al primer tram de 2025, quan arribi l'informe dels hidròlegs en matèria d'higiene pública.