Amb segell andalús, però estès a Catalunya. Popular sobretot a l'estiu. Refrescant i nutritiu. Es tracta del gaspatxo i, tot i que sempre és més bo si es prepara de manera casolana, moltes vegades cal optar per un bric de supermercat per navegar entre les múltiples obligacions del dia a dia. Per això, l'Organització d'Usuaris i Consumidors (OCU) ha analitzat quin és el millor.
Segons l'estudi, totes les marques -58 en total- ronden el mateix preu, però existeixen diferències notòries en funció dels ingredients. Per exemple, molt manquen de pa o d'una qualitat acceptable d'oli. Altres no són frescos, ja que inclouen conservants. Si bé, n'hi ha que se salven i que es poden considerar bons gaspatxos.
Així, segons l'OCU, el millor és el de la marca blanca Chef Select de Lidl, que ja encapçalava la llista l'any passat. Amb un preu d'1,55 euros, ha estat millor valorat que el gaspatxo tradicional d'IFA Eliges, el d'Hacendado de Mercadona i el suau de La Cocina d'ALDI.