El peix, sense cap mena de dubte, és un dels aliments imprescindibles en qualsevol dieta que vulgui ser sana i equilibrada. Ara bé, a l'hora d'arribar al mercat o al supermercat, pot ser que sorgeixin molts dubtes sobre quin és el millor tipus de peix, tenint en compte que la relació qualitat-preu és un factor important en aquests productes.
En aquest sentit, ha estat la doctora i nutricionista Kristen Carley qui ha explicat en declaracions a Actualno el que considera que és el peix més sa i, a la vegada, el més barat que es pot aconseguir al mercat. Es tracta de la sardina, un peix que té una important aportació d'omega-3, de calci i de vitamina D, a més de tractar-se d'una opció econòmica.
En paral·lel, cal tenir en compte que la Fundació Espanyola de Nutrició avala el consum de productes com les sardines, que són un dels productes més consumits a la branca dels peixos blaus. La presència d'omega-3 es tracta d'un nutrient essencial per a la salut cardiovascular i el benestar general.
Sobre el cas concret de les sardines, un altre dels components importants són les proteïnes d'alt valor biològic. Això les converteix en un aliment beneficiós per contribuir al desenvolupament i la reparació dels teixits del cos. En paral·lel, aquest peix també és útil per a la salut dels ossos. La vitamina D contribueix a l'ús correcte del calci i el fòsfor, dos minerals fonamentals perquè els ossos estiguin forts i sans.