Quan anem al supermercat, la zona dedicada a les fruites plena de color fa goig. Ens animem i comprem una mica de cada, sense mesura, perquè ens guiem més pels ulls que per la necessitat real. Així, és possible que arribem a casa amb cinc pomes, un bon grapat de raïm, mitja síndria i quatre plàtans.
Durant la setmana, prioritzem les fruites que es fan malbé més ràpid i els plàtans cada dia estan més al fons del calaix de la nevera. Primer error! Més val conservar-los fora, que són una fruita tropical. Però ara ja és tard. Torna a ser diumenge i encara en queden tres, que s'han fet negres i ja no venen tant de gust com quan els vas comprar, ben grocs i durs.
El fet que estiguin sempre de temporada i que siguin tan fàcils de transportar d'un lloc a l'altre fa que gairebé a totes les llars hi hagi plàtans a la cuina. A casa aguanten bé dos o tres dies, segons explica la responsable de màrqueting de Plátanos Ruiz a RAC1.cat, però si els vols allargar la vida, sempre els pots congelar.
Perquè sí, es poden congelar sense problema. "Resulta ideal pelar-los, trossejar-los i ficar-los en una bossa, perquè trigaran menys temps a descongelar-se", assegura l'experta. I, un cop congelats, es poden menjar sols ja descongelats o com un snackrefrescant. Una alternativa també és introduir-los en batuts i gelatscasolans, molt més saludables que els de supermercat.