Quantes copes es poden servir amb una botella de vi?

Els establiments de restauració poden comercialitzar almenys sis copes amb una única ampolla, tot i que els cambrers més experts són capaços de servir-ne set

Es poden servir almenys sis copes amb una única botella de vi
Es poden servir almenys sis copes amb una única botella de vi
Redacció
24 de febrer de 2025, 17:48

Catalunya és una gran productora de vi gràcies a les 12 denominacions d'origen escampades arreu del país. Tot i que la cervesa és la beguda alcohòlica més consumida, el vi també té molta importància i no pot faltar a les cartes de bars i restaurants. 

De la mateixa manera que passa amb altres aliments i begudes, la inflació ha obligat els propietaris dels establiments a apujar el preu de gairebé tot el que serveixen als clients. Així, el preu d'una copa de vi ha variat molt en els últims anys: abans era possible trobar-les per dos o tres euros i ara es poden pagar, les més barates, per gairebé el doble. 

Els establiments compren, a preu especial de restauració, les botelles de vi que posteriorment serviran als clients a copes. Si amb la venda de la botella sencera ja es treu un bon benefici -gairebé sempre es venen almenys el doble de cares del que els han costat-, amb el vi a copes és possible rascar encara més benefici

Com a mínim, els restaurants i bars poden servir sis copes de vi d'una botella de mida normal, és a dir, de 75 cl. Fins i tot alguns cambrers experts, amb molta trajectòria, poden servir fins a set copes en una única botella, si controlen bé les mesures de cada copa. Això implica que els marges de benefici són força grans per als establiments.