Els fruits secs són un aperitiu ideal per entretenir la gana. N'hi ha de moltes maneres i gustos, cosa que fa que pràcticament tothom en pugui menjar. I no només això, sinó que també té grans beneficis per a la salut que fan que el seu consum sigui recomanable. Però, quants fruits secs cal menjar al dia?
Doncs un estudi recent de la Universitat de Castella-la Manxa ha aportat algunes dades interessants. La investigació ha reunit 50.000 participants al Regne Unit i ha revelat que les persones que mengen un grapat de fruits secs al dia poden reduir el risc de patir demència.
L'estudi reflecteix que els adults majors de 60 anys que consumien 30 grams de fruits secs al dia reduïen en un 16% la possibilitat de patir aquest grup de malalties que afecten la memòria. En aquests efectes és important que els fruits secs no tinguin sal, mentre que no influeix el fet que tinguin pell o estiguin torrats.
I això com es tradueix en cada fruit sec? Doncs 30 grams serien entre 20 i 25 ametlles, entre 15 i 20 nous, entre 10 i 15 nous del Brasil i aproximadament uns 30 pistatxos. Són les xifres que també recomana la Fundació Espanyola del Cor. D'aquesta manera, es podran aprofitar al màxim els seus beneficis per a la salut.
Cal recordar que, gràcies a les seves virtuts nutricionals, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) inclou els fruits secs com un dels aliments essencials per mantenir una dieta saludable. Per aconseguir-ho, els experts també recomanen anar variant i no consumir sempre els mateixos fruits secs.