La digestió és un dels sistemes més delicats. Et pot esguerrar un àpat a un bon restaurant i, a la llarga, és un impediment per gaudir del menjar, haver de triar els aliments amb cura i acostumar-se a una incomoditat després dels àpats que ningú hauria de patir.
En aquest sentit, un dels consells que se sol donar és acompanyar els àpats amb el pa. Però segons quin establiment, el pa potser serà de farina refinada, que ni té els beneficis nutricionals i, a més a més, té una càrrega calòrica propensa a engreixar. Hi ha una alternativa més exòtica. Una mena de "pa àrab" que també té efectes beneficiosos pel trànsit intestinal: el pa de pita.
El pa de pita conté una gran quantitat de fibra. Per aquest motiu, ajuda a tenir una digestió saludable, preveu l'estrenyiment i fins i tot permet mantenir en equilibri la microbiota intestinal, que genera impactes positius també per la salut mental. Ho explica la Clínica Mayo, que també n'elogia les proteïnes d'origen vegetal que proporciona.
Segons el Departament d'Agricultura dels Estats Units, el pa de pita aporta 17 grams de carbohidrats en una porció estàndard. Per aquest motiu, és una de les opcions ideals pels esportistes que volen fer un esmorzar abundant en energia, però sense els problemes digestius que poden produir-se. I els nivells de greix baixos completen els beneficis d'aquest aliment, fet que també ajuda a tenir el cor en bona salut.