La tonyina en llauna és un dels aliments més populars del supermercat per diversos motius. És fàcil d'emmagatzemar, permet elaborar tota mena de receptes i és barat i saludable. Ara bé, l'oferta al supermercat és molt àmplia i no tots els productes tenen exactament els mateixos components.
Una de les preocupacions en aquestes conserves són la presència de mercuri. Un informe recentment publicat deia que el 10% de llaunes de tonyina a Europa tenien un excés de mercuri. Per sortir de dubtes, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat 32 marques de tonyina de supermercat.
De primeres, cal dir que tots els productes analitzats compten amb els estàndards de qualitat requerits. Ara bé, els punts problemàtics en alguns productes són la quantitat de sal, la proporció de tonyina i la frescor del producte. De fet, de mitjana, aquests productes tenien una mitjana d'1,04% de sal, quan es considera que un excés de sal es troba en l'1,25%. En tot cas, hi ha veredicte pel que fa a les tres pitjors marques.
- Conservas Ortiz (AOVE Eco) obté una valoració de 64 punts per l'etiquetatge i el percentatge alt de sal, malgrat que no s'han detectat defectes en la degustació.
- Carrefour (Pack Vertical en oli de gira-sol) es queda amb 65 punts per una mala degustació i presència d'alguns defectes. No té un mal preu, però la qualitat no està a l'altura.
- Cabo de Peñas (Oli Eco) obté una puntuació de 67 punts a causa del seu alt contingut de sal i etiquetat acceptable. Si bé presenta un bon percentatge de tonyina, té un preu elevat en comparació a la qualitat.