Les fregidores d'aire són uns dels aparells que més s'han popularitzat els últims anys, fins al punt que el 2023 se'n van arribar a vendre 1,6 milions d'unitats. El gran avantatge de poder cuinar sense oli i evitar l'encariment desmesurat dels darrers anys les fan molt atractives per a uns usuaris que també valoren el fet d'obtenir uns plats més saludables.
Ara bé, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha advertit que un mal ús podria provocar l'aparició d'acrilamida, una substància tòxica i cancerígena en els aliments. Això passa quan s'empra una potència massa elevada, pel qual aquest no ha de ser un criteri per seleccionar la fregidora d'aire ideal. Un element que sí que és rellevant és el preu que, a parer de l'OCU, no hauria de superar els 100 per aconseguir el millor producte qualitat preu.
En aquest sentit, l'Organització fa tres propostes. La primera és la Cecotec Full Inoxblack 5500, que amb un preu de 65 euros ofereix un volum de 5,5 litres i molt bons resultats amb el menjar salat. La brioixeria, en canvi, és millor evitar-la.
La segona és la Jata JEFR1221, més barata, però amb una capacitat molt menor. Per 55 euros, pots cuinar un volum d'1,5 litres i obtenir grans resultats amb les aletes de pollastre i la brioixeria (no amb les patates fregides i els rotllets de primavera). Els inconvenients són que no és fàcil de netejar i que el cable és curt.
Finalment, la tercera opció que proposa l'OCU és la Ufesa Talent. Es ven per 87 euros i proporciona un volum de 6,5 litres. Fa molt bones aletes de pollastre i rotllets de primavera, alhora que és fàcil de fer servir i compta amb una finestreta que permet veure els aliments sense aixecar la tapa. El problema és que és pesat (4,6 quilograms) i no fa bona brioixeria.