"Tu tens el poder de prevenir el deteriorament cognitiu i està a la punta de la teva forquilla", diu la fundadora de la primera unitat de Psiquiatria Nutricional del món i professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Harvard, Uma Naidoo. En el seu llibre Lo que la comida le hace a tu cerebro, assenyala la incorporació d'una herba aromàtica a la dieta per millorar la memòria i la cognició, així com alleugerir els símptomes de la depressió i l'ansietat.
Es tracta del romaní, molt estès a la Mediterrània i accessible a qualsevol supermercat. Múltiples investigacions recents confirmen les propietats antioxidants i protectores per al cervell d'aquesta planta, que també és una gran font de sucre i de vitamines del grup B, alhora que juga un paper central en el manteniment de la salut dels neurotransmissors, afirma Naidoo.
A més, la psiquiatra subratlla que s'ha demostrat que el romaní inhibeix la mort cel·lular neuronal induïda per diversos agents i que provoca l'envelliment del cervell. Per això, el contempla com un ingredient potencialment terapèutic per altres patologies com l'Alzheimer o el Parkinson.
Una psiquiatra de Harvard recomana consumir una planta aromàtica per millorar la memòria
La investigadora també enumera l'alleugeriment dels símptomes de la depressió i l'ansietat així com la protecció contra el deteriorament cognitiu entre els seus beneficis
ARA A PORTADA
Publicat el 11 de desembre de 2023 a les 21:44
Actualitzat el 01 de juliol de 2024 a les 14:00
Et pot interessar
-
Alimentació El truc infal·lible perquè la truita de patates quedi més cremosa
-
Alimentació Aquest és el producte més rendible pels bars: ni cafè ni menú
-
Alimentació Alerta amb aquests aliments: són els que provoquen més intoxicacions durant l'estiu
-
Alimentació No llencis l’aigua amb què bulls l’arròs: té nutrients que pots aprofitar
-
Alimentació El gelat de festuc del xef Arnau París
-
Alimentació Retiren gairebé 4.000 unitats d'una fregidora d'aire molt popular