El col·lagen és una proteïna essencial que ajuda a enfortir els ossos i mantenir una pell ferma i unes articulacions saludables. El problema és que l'organització en produeix cada vegada menys amb el pas dels anys. Per això, se l'anomena "la proteïna de la joventut". En aquest sentit, ingerir aliments que n'afavoreixin la producció és una bona manera d'endarrerir l'envelliment.
Partint d'aquesta base, la col verda o col kale és una gran aliada. Es tracta d'un superaliment amb un alt contingut en calci, vitamina K, vitamina C, ferro i antioxidants. La clau aquí és la vitamina C, un nutrient clau per la producció de col·lagen, ja que participa de manera activa en la unió dels aminoàcids necessaris per formar les fibres. A més, la kale protegeix contra els danys oxidatius.
Per tal d'aprofitar al màxim les propietats del kale, és recomanable consumir-lo de manera crua amb amanides, amb batuts juntament amb altres fruites, fornejat en forma de xips, saltat amb all i ceba, i blanquejat amb aigua bullent i després congelat. Les opcions són múltiples i les excuses, insuficients.