Hi ha determinats mites de la nutrició que la societat sembla haver acceptat com a vàlids. Un és que una copa de vi al dia és saludable. Un altre, que la cervesa és una bona opció perquè és molt nutritiva. Si bé l'evidència científica no deixa espai per al dubte i assenyala que l'alcohol és perjudicial per a la salut en totes les seves formes, un estudi de la Universitat Harvard determina quina de les dues begudes ho és menys.
Tot i que els investigadors afirmen que, en dosis moderades, l'alcohol pot protegir contra patologies cardiovasculars, comporta riscos més elevats de desenvolupar altres malalties com diversos tipus de càncer. Així, subratllen que no existeixen evidències per a recomanar el consum del vi i la cervesa.
[noticiadiari]2/266260[/noticiadiari]
Si bé, destaquen que el vi és relativament ric en polifenols, unes substàncies antioxidants i antiinflamatòries relacionades amb beneficis circulatoris i neurològics. La cervesa també en té, però en una menor proporció. Amb tot, però, hi ha aliments molt més complets i saludables si el que es busca és la ingesta de polifenols, com el tomàquet, els fruits vermells, la ceba morada i el raïm, per exemple.
[plantillavirals]
Vi o cervesa? Harvard assenyala quina beguda és més perjudicial per a la salut
L'evidència científica és rotunda i apunta que l'alcohol és sempre perjudicial, en totes les formes
ARA A PORTADA
Publicat el 29 de març de 2024 a les 13:40
Actualitzat el 19 de juny de 2024 a les 10:54
Et pot interessar
-
Alimentació Els cinc gelats exclusius de Jordi Roca pel 30 aniversari de PlayStation
-
Alimentació Reobre un històric bar de Barcelona… amb la carta al 50%
-
Alimentació El mite de la xocolata sense sucre segons una nutricionista: «Està ple d'edulcorants»
-
Alimentació Magdalena Perelló, cardiòloga, revela la millor verdura per cuidar el cor: «Sabrosa, barata i simple»
-
Alimentació National Geographic recomana un restaurant català d'estrella Michelin on es pot menjar per menys de 20 euros
-
Alimentació Els tres motius que faran que deixis de pelar el préssec per menjar-te'l