Els mesos de maig i juny són els més intensos per als estudiants, ja siguin d'ESO, batxillerat (especialment els que afronten la selectivitat), cicles formatius o universitat. La feina prèvia és determinant i cal construir durant l'any per arribar als exàmens finals ben preparats, però també hi ha factors determinants que poden marcar la diferència a l'hora d'estudiar i aconseguir el millor rendiment possible. En aquest sentit, la psiquiatra nutricional i professora a l'Escola de Medicina de la Universitat de Harvard, Uma Naidoo, destaca una vitamina clau en el llibre Lo que la comida hace a tu cerebro.
Concretament, una vitamina clau per millorar la memòria i la concentració. I és que el cervell és el centre de control de l'organisme i és l'encarregat de funcions vitals com reflexionar, aprendre i recordar. Així, la doctora destaca que una dieta equilibrada, una bona hidratació i l'exercici regular ajuden a impulsar el cervell perquè funcioni al millor nivell.
En aquest sentit, Naidoo recomana ingerir aliments rics en vitamines B, entre els quals destaquen les llenties, els cigrons, les nous, els espinacs, el bròcoli, l'enciam, el salmó, la tonyina, el pollastre, l'indiot, el meló i les maduixes. Altres nutrients que afavoreixen la memòria són el magnesi, el potassi, el iode, el coure i el DHA.