L'aliment que incrementa l'hormona de la felicitat en quatre dies, segons la Universitat de Cambridge

Aquesta fruita amb un alt valor nutricional millora l'estat d'ànim i facilita la digestió

Una noia somrient
Una noia somrient | Unplash
Nació
19 de maig de 2024
Actualitzat: 18 de juny, 11:47h

Les hormones són importants per al benestar de les persones, de manera que conèixer-les i aprendre a controlar-les ens pot ser de gran ajuda. "Les hormones no són només importants per al nostre estat de salut físic, sinó també per al benestar emocional", explica a Infosalus Inés C. Lemmel, psicòloga general sanitària i terapeuta especialitzada en addiccions.

En primer terme, cal conèixer quines són aquestes hormones de la felicitat, que es resumeixen en quatre: l'oxitocina, l'anomenada "hormona de l'amor"; les endorfines, lligades a sensacions de felicitat, amor i alegria; la serotonina, un neurotransmissor molt relacionat amb el control de les emocions i l'estat d'ànim; i la dopamina, la més important i que regula l'emotivitat i l'afectivitat.

En aquest sentit, la Universitat de Cambridge apunta en una investigació recent que incorporar el kiwi a la dieta pot suposar una millora significativa de l'estat d'ànim en només quatre dies, ja que crea neurotransmissors que generen aquestes hormones de la felicitat. A més, l'alt contingut en fibra, potassi i vitamina C ajuda el cervell a desenvolupar les seves funcions, alhora que faciliten la comunicació entre el cervell i l'intestí.