La regla del 3-30-300, el model dels experts per millorar la qualitat de vida i la felicitat

L'investigador neerlandès Cecil Konijnendijk proposa aquesta estratègia per millorar la salut física i mental dels veïns

Un espai verd a Torelló
Un espai verd a Torelló | Diputació de Barcelona
Redacció
02 de maig de 2024, 11:45
Actualitzat: 13:21h

Les ciutats són l'escenari de l'estrès, el ritme frenètic, les multituds i l'escàs contacte amb la natura. Això fa que la salut física i mental dels ciutadans es pugui veure afectada pel model urbanístic. Per aquest motiu, les estratègies per proporcionar una millor qualitat de vida, i la salut física i mental de la població guanyen cada vegada més pes entre els investigadors. Estratègies com laregla del 3-30-300.

Es tracta d'un model creat per l'investigador neerlandès Cecil Konijnendijk per fer front als reptes referents al benestar en entorns urbans. Per millorar les rutines dels ciutadans, proposa un equilibri entre natura, activitat física i interaccions en entorns agradables que es resumeixen en la proporció 3-30-300.

Konijnendijk defensa que els veïns han de poder veure com a mínim tres arbres des de casa. L'estudi indica que això proporciona una sensació de tranquil·litat i descans, alhora que ajuda a mantenir-se connectat amb la natura. En aquesta línia, cal mantenir, com a mínim, un 30% de cobertura forestal en el conjunt de la ciutat per millorar el microclima, que influeix en la salut física i mental, redueix la contaminació i aporta una sensació de frescor.

Finalment, la investigació assenyala el consell de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) que demana viure a una distància màxima de 300 metres d'un espai verd. Aquest pot ser un parc, però també una gran avinguda amb abundant vegetació. Tot plegat fomenta activitats com el senderisme, córrer o anar en bicicleta.

Arxivat a