Guarda la mel d'aquesta manera per conservar el gust i la textura

Un apicultor aconsella no deixar-la en un lloc concret de la cuina, ja que podria ser perjudicial per al producte i fer-ne baixar la qualitat

La mel és un producte molt consumit i un acompanyament perfecte
La mel és un producte molt consumit i un acompanyament perfecte | Pixabay
Redacció
12 de gener de 2025, 14:47
Actualitzat: 14:49h

La mel és deliciosa. És un aliment que acompanya sobretot a postres i que enamora a tothom. Des d'acompanyament per a un tortell o un flam fins a posar-ho sobre albergínia arrebossada... és polivalent, saludable i natural

Acostuma a vendre's en pots d'un quilo, que poden durar un o dos mesos en una casa depenent de les persones que en consumeixen. És per això que és important conservar-la en un lloc adequat, i un apicultor t'explica quin és aquest lloc. 

Wojciech Margowniczy és un professional de les abelles que ha explicat al mitjà Ny gammal alguns dels seus coneixements sobre mel, entre els quals es troba on emmagatzemar-la perquè no perdi qualitat. 

Un dels errors més comuns que tenim és conservar la mel en llocs exposats a la calor, com armaris propers al forn o estufes o sobre dels mateixos fogons. Els ambients càlids, segons comenta l'expert, "alteren les propietats beneficioses pròpies de la mel, a més de poder arribar a afectar la composició química".

No només pot afectar el gust, sinó que pot fer apareix l'hidroximetilfurfural, un compost que pot resultar perjudicial per a la salut. Segons explica, el lloc ideal és una zona fresca, seca i allunyada de la llum solar. La temperatura òptima és inferior als 18 graus. Per tant, la millor zona és al soterrani, al rebost o a l'estanteria inferior de la nevera, el lloc de la nevera que conserva la temperatura més alta. 

Això, sigui com sigui, sempre ha d'estar tancada, ja que l'exposició a l'aire o a la humitat podria cristal·litzar la mel o fer que fermentés, fent malbé el producte.