Durant l'estiu ens agraden els productes frescos per lluitar contra la calor. Deixen de banda els plats calents i entren al menú les amanides, les sopes fredes, la fruita… i a l'hora de les postres es repeteix la història. Gelats, granissats i orxata són els imprescindibles en qualsevol sobretaula estiuenca.
Precisament l'orxata és un producte amb reconeixement internacional. Tant és així que ha estat recomanada per la NASA com un producte destacable per les seves propietats biogeneratives. De fet, l'Agència Espacial dels Estats Units ha recomanat als seus astronautes que la consumeixin en les pròximes missions.
Una pila de beneficis
L'orxata és una beguda refrescant, però que, a més, aporta una gran quantitat de nutrients essencials, entre els quals es troben les vitamines C i E, fibra, fòsfor, ferro, magnesi, calci i potassi. És per això que aquesta beguda es converteix en un aliment nutritiu que recolza diverses funcions de l'organisme. Una altra de les claus és el seu baix contingut en sodi, que juntament amb la presència d'enzims digestius, com la lipasa i l'amilasa, facilita la digestió i la fa especialment beneficiosa per a les persones que pateixen d'hipertensió.
A més, també té propietats preventives contra el Parkinson, l'alzheimer o alguns tipus de càncer. Segons algunes investigacions realitzades per la Universitat de València a través del Food&Health Living-Lab, l'àcid oleic present a l'orxata juga un paper crucial en la protecció del sistema cardiovascular, ja que contribueix a la reducció del colesterol.