Nova proposta d'uns investigadors per fer gelats saludables

Un estudi d'una universitat de Polònia planteja els beneficis per a l'organisme de preparar aquests productes amb un tipus de llet poc habitual al supermercat

Un bol amb gelat
Un bol amb gelat | Markus Spiske / Unsplash
Redacció

 

 

 

12 d'agost de 2024, 09:58

Cada cop és possible trobar més alternatives a la popular llet de vaca als supermercats: d'una banda, la llet d'ovella o cabra lideren la competència pel que fa a begudes làcties d'origen animal. Ara bé, per l'altra,  la beguda de soja, de civada o fins i tot d'arròs lideren les alternatives vegetals. Ara, un grup d'investigadors plantegen la irrupció d'un nou producte.

Tot i que encara és aviat per trobar aquest aliment tan particular en establiments de venda al públic, un estudi de la Universitat Tecnològica de Pomerània Occidental, a Szczecin (Polònia) proposen elaborar gelats amb llet d'egua pels seus múltiples beneficis per a la salut.

Els experts asseguren que la llet d'egua té un gran potencial per a la producció d'aliments funcionals. La seva composició és molt més similar a la de la llethumana que a la de vaca, a causa de la baixa proporció de caseïna en relació amb la proteïna de sèrum, el baix contingut en minerals, l'alt contingut en lactosa i l'alt contingut en àcids grassos poliinsaturats.

La llet d'egua ha demostrat tenir efectes terapèutics. Pot ser útil per al tractament o prevenció de trastorns de les vies gastrointestinals i del sistema respiratori. Per a l'estudi es van elaborar quatre gelats diferents, i els que incloïen aquesta llet van demostrar ser bons tractaments probiòtics.