Els nuggets són un producte habitual, especialment a les llars on viuen criatures. Són fàcils de cuinar i agraden a pràcticament tothom. Malgrat això, és sabut per molts que és un aliment ultraprocessat i, per tant, conté un nivell molt alt de greixos saturats que se sumen als de l'elaboració, majoritàriament fregits. Tot això fa d'aquests aparentment trossets de "pollastre" un aliment que, en el fons, no és gens sa.
I sí, posem sa entre cometes perquè el 2013 un científic, l'expert en medicina i pediatria de la Universitat de Mississipi, el doctor Richard D de Shazo, va publicar un estudi en què va revelar quin és, de veritat, l'ingredient principal dels nuggets. Ho va poder saber gràcies a l'anàlisi de dos coneguts restaurants de menjar ràpid.
En el primer dels casos, de Shazo va trobar que el nugget estava compost -arrebossat a banda- per un 50% de teixit muscular i l'altre 50%, per greix, alguns vasos sanguinis i nervis, així com "importants trossos de pell, òrgans i altres teixits". Nutricionalment, la seva composició era un 56% de greix, 25% de carbohidrats i només un 19% de proteïna
El segon nugget estava compost per un 40% de múscul esquelètic i generosos trossos de greix i altres teixits, així com ossos. Nutricionalment, la seva composició era d'un 58% de greix, 24% de carbohidrats i 18% de proteïna. Tot això va dur l'especialista a criticar aquells que qualificaven l'aliment de pollastre. "Si descobreixes què hi ha dins de l'arrebossat no en tornes a menjar", va arribar a dir. El mateix científic es va escandalitzar de tot el que hi havia dins, de qualitat gairebé nul·la, i va criticar que partint d'un producte "molt saludable", com la carn magra blanca, "l'hem processat per acabar fent un producte greixós i ple de sucre".