L'aliment que protegeix contra el càncer i que tens oblidat a la cuina

Moltes vegades les espècies no es tenen en compte a l'hora de preparar un plat pensant en la salut, però també tenen moltes propietats curatives i preventives

Redacció
09 de novembre de 2024, 11:07
Actualitzat: 11:17h
Les espècies estan molt infravalorades a l'hora de cuinar pensant en la salut
Les espècies estan molt infravalorades a l'hora de cuinar pensant en la salut | Seksak Kerdkanno | Pixabay

L'alimentació és vital per mantenir una bona salut. A través d'aquesta podem millorar problemes de salut i en podem prevenir d'altres. Per això és important conèixer quins aliments tenim a l'abast i quines propietats tenen. Tothom sap que la fruita, la verdura o els llegums són més saludables que els ultraprocessats, però moltes vegades en aquesta escala de valors no s'hi té en compte les espècies. Uns ingredients que molta gent utilitza per "donar gust" però que realment també tenen moltes propietats. 

Hi ha una espècie no massa coneguda, però que és molt bona per prevenir el càncer i que ara un estudi ha demostrat tot els seus beneficis: parlem de l'abstracte d'all negre. 

L'all negre s'aconsegueix a través d'un procés químic que concentra els sucres i aporta un color negre a la cabeça d'alls i li dona un gust dolç. Aquest aliment ha estat analitzat en un estudi de l'IMIBIC (Institut Maimònides d'Investigació Biomèdica de Còrdova) i de la Universitat de Còrdova. Aquest ha estudiat els beneficis de l'all negre i ha arribat a la conclusió que aquest pot reduir la inflamació i la progressió de càncer de pròstata. Abans s'havia observat el seu efecte en ratolins, però aquest equip va decidir fer un pas endavant i provar-ho també en el càncer de pròstata humà. 

El càncer de pròstata és el més comú entre els homes a Espanya i el tercer més letal. Al llarg de la vida, el patirà un de cada vuit persones, per tant, és important saber-ne els símptomes i fer-se les revisions periòdiques que es recomanen.

Més beneficis de l'all negre

L'all negre, a més, també és ric en antioxidants, pot ajudar a reduir el colesterol, ajuda a cuidar el cor, ja que redueix la pressió arterial, millora la circulació de la sang evitant coàguls, té beneficis pel sistema digestiu... La forma més habitual de prendre'l és en pols i per afegir-lo a amanides o estofats.