L'espècia que tens a la cuina i que ajuda a cremar greix i controlar el colesterol

Aquesta herba aromàtica també és coneguda per les propietats antioxidants

Herbes aromàtiques
Herbes aromàtiques | Pexels
Redacció
26 de juny de 2024, 19:56

El nivell de colesterol per sobre del llindar recomanable, conegut com a hipercolesterolèmia, és una alteració silenciosa i infradiagnosticada que pot comportar problemes cardiovasculars importants, com un infart, un ictus o una trombosi. Si se supera els 240 o 250 mil·ligrams per decilitre, el risc de patir algun accident cardiovascular s'incrementa de manera considerable i, per tant, és important detectar-ho a temps per poder posar-li remei.

Així, el primer pas i el més important és anar al metge i fer les proves diagnòstiques que recomani l'especialista. Si bé, és segur que una part important del tractament consistirà en la dieta. En aquest sentit, diversos estudis han confirmat els beneficis de la farigola, que permet cremar greix i controlar el colesterol LDL, conegut com el colesterol dolent.

Si bé és cert que calen més investigacions per establir dosis segures i efectives, aquesta herba aromàtica també té propietats antioxidants, importants per a la salut cel·lular i la prevenció de l'envelliment prematur. És moment, doncs, d'incorporar-la a la dieta.