Sorprenent troballa la que arriba des dels Estats Units. Un estudi de l'Institut del Càncer Roswell Park situat a Buffalo (Nova York) explica que hi ha diverses verdures que ofereixen una "protecció especial" als fumadors davant la possibilitat de contraure diferents tipus de càncer.
El consum de vegetals crucífers, com poden ser el bròcoli, la col, la col de Brussel·les o la coliflor, està vinculat amb la reducció del risc de patir diferents tipus de càncer gràcies als components coneguts com a isotiocianats. Ara bé, aquest nou estudi considera que l'efecte anticancerós és més evident en els fumadors actius.
L'equip d'investigadors va estudiar les dades de 948 pacients amb càncer i més de 1.700 persones que no patien la malaltia. Els resultats van mostrar que les persones que mengen aquest tipus de vegetals veien reduïdes les possibilitats de patir càncer entre un 20% i un 55%. Ara bé, l'efecte protector era molt més notable en els considerats "fumadors pesats", en referència a qui consumeix més de 20 cigarretes al dia.
Amb tot, els investigadors també recorden que això no evita que els fumadors pateixin càncer. "Si algú fuma durant molt temps, no hi haurà res que pugui ajudar", apunten. Cal recordar que el consum actiu de tabac augmenta el risc de contraure diferents tipus de càncer, entre els quals hi ha el de pulmó, el de coll, el de cap o el de la bufeta.