El senyal de risc de mort prematura que es pot identificar quan es menja, segons un estudi

Una investigació amb més de 7.000 participants revela que les persones que presenten aquest indici tenen un 47% més de risc de mort

Els veïns de Girona gaudeixen d'un àpat que lluita contra el malbaratament
Els veïns de Girona gaudeixen d'un àpat que lluita contra el malbaratament | Joan Aureli Martí
Redacció
22 de febrer de 2025, 12:40

Sovint, parar atenció als símptomes i els missatges del cos és la millor manera de tractar les malalties en una fase inicial i millorar el diagnòstic. Si bé, cal vigilar perquè una atenció excessiva pot derivar en ansietat per malaltia o, com es coneix popularment, hipocondria.

Amb aquest matís ben present, un estudi de la Universitat Agrícola de Pequín (la Xina) i l'Institut Karolinska (Suècia) publicat a la revista d'Otolaringologia i Cirurgia de Cap i Coll (JAMA) ha revelat un senyal que indica risc de mort prematura i que es pot detectar a l'hora de menjar.

Concretament, es tracta de la pèrdua del sentit del gust. I és que la investigació amb 7.000 participants ha conclòs que les persones amb aquesta circumstància tenen un risc un47% més elevat de morir abans d'hora.

Arxivat a