Si bé hi ha gent que pot permetre's tenir un rentavaixella a casa, la baieta continua sent un element molt important en la neteja de la cuina. La seva funció no està destinada a la neteja dels plats o dels gots, sinó més aviat al tractament de taulell o el marbre de la cuina, el dels fogons o el de la pica. Doncs bé, quan sembla que ja està tot net, hi ha un error que gairebé tothom comet.
És un clàssic: la baieta està mullada després de la neteja i la deixem penjant de l'aixeta perquè s'eixugui més fàcilment. Doncs bé, no és una bona idea. I és que la realitat és que això crea una mena d'ambient humit que obre la porta a la proliferació de bacteris.
Però, quin és el gran problema? Doncs si obrim l'aixeta i en surt aigua calenta. La combinació de la baieta humida i el contacte amb l'escalfor de l'aigua calenta farà que el nostre estri de neteja generi bacteris. Per evitar tot plegat, hi ha alternatives que evitaran els bacteris, però també que l'acumulació de l'aigua de la baieta es quedi a la superfície de la cuina o de la pica.
Una de les opcions més útils és comprar un recipient de reixeta que permeti que l'aigua de la baieta vagi caient fins a la pica. Per altra banda, també es pot estendre la baieta en alguna part de la llar o del seu exterior amb l'objectiu que l'aire la faci assecar. Per últim, cal recordar que les baietes i draps de casa també es poden posar a la rentadora de manera periòdica per netejar-los, eliminant-ne els bacteris i retornant-li la bona olor.