La popular cuinera catalana Maria Nicolau és sovint molt crítica amb les tècniques culinàries dels catalans i aprofita l'espai al Tot es mou de TV3 per subratllar els errors més freqüents a les cuines del país. Ara que arriba Nadal, ha parat atenció a la manera de fer brou i ha llençat una alerta: no se li ha de posar sal al principi!
Més enllà d'això, ha compartit quatre consells per obtenir un brou perfecte. El primer consisteix a aprofitar l'aigua de cocció de les verdures per aportar matisos. I, pel que fa al temps de cocció, cal saber que ha de ser més llarg si el brou és de carn, ja que cal que s'estovin bé, fins a arribar a les tres hores. Pel que fa al brou de verdures, amb 30 minuts pot ser suficient, mentre que el caldo de peix només necessita 15 minuts de foc.
Consell 3: si es fa servir una olla de pressió, el temps es redueix a una tercera part del total. I, finalment, el truc definitiu: no posis sal fins al final, ja que l'aigua s'evapora i, si es tira al principi, pot quedar una concentració massa elevada.