El raïm és una de les fruites més atractives des del punt de vista gastronòmic i també des del nutricional. Fruita de temporada de tardor i hivern, es fa servir en una gran diversitat de plats freds i calents, més enllà de consumir-lo sol com a postres o entre àpats. A més, és un aliment energètic, gràcies a l'alt contingut en carbohidrats de ràpida assimilació i en fibra, així com la composició del 80% d'aigua, fet que ajuda a la digestió.
Si bé, té un gran inconvenient. Les llavors i la pell poden ser incòmodes per a moltes persones i pelar-lo acostuma a implicar un desgavell. Per això, hi ha un remei popular que dona resposta a aquesta qüestió i permet pelar el raïm de manera ràpida i gairebé sense tocar la fruita. Tot, evitant anar gra per gra.
Consisteix en tres passos senzills. Primer, cal posar aigua a bullir i, aleshores, dipositar-hi el raïm durant 30 o 45 segons com a màxim. Després de retirar-lo, és moment de deixar-lo en un bol amb gel perquè es refredi. En aquest punt, la pell comença a separar-se dels grans de raïm i només cal fregar-los amb suavitat per acabar de pelar-los. I, si es vol treure les llavors, es pot clavar una agulla de ganxo al centre i arrossegar-les cap a fora.