Les baietes són un element indispensable a qualsevol cuina, ja que el seu ús permet deixar ben nets els electrodomèstics, la pica o el marbre de la cuina després de cada àpat. Però precisament per aquesta funció és el motiu pel qual se solen embrutar al pas de pocs dies i cal netejar-les.
Moltes persones opten per fer-ho a la rentadora, amb altres draps bruts de la neteja de la llar, i posant l'electrodomèstic a una temperatura elevada i amb un programa llarg per eliminar al màxim la brutícia. Doncs bé, hi ha una altra manera més artesanal i que ens permetrà estalviar el cost energètic d'utilitzar la rentadora.
Aquest eficaç truc consisteix a agafar un recipient relativament gran en què càpiguen totes les baietes que estan brutes. Caldrà omplir-lo amb aigua calenta i afegir mig got de vinagre i un raig d'oxigen actiu, un producte desinfectant natural que es pot comprar a la secció de neteja o de drogueria de qualsevol supermercat.
Un cop preparada la barreja dins el recipient és el moment en què cal incorporar les baietes. Ara simplement cal deixar-les en remull durant aproximadament 24 hores. Si la barreja s'ha fet bé, l'aigua apareixerà d'un altre color, ja que la brutícia de les baietes haurà saltat. Després, és tan fàcil com escórrer-les i estendre-les perquè s'assequin. I quedaran com noves.