El truc infal·lible per calcular la quantitat ideal de pasta a l'hora de cuinar

La diversitat de tipus i el canvi en el pes després de la cocció dificulten el càlcul i provoquen sovint que ens quedem curts o ens passem

Redacció
27 de novembre de 2024, 14:34
Un plat d'espaguetis amb tomàquets
Un plat d'espaguetis amb tomàquets | Pixabay

A la cuina, hi ha reptes infinits i, per cadascun, acaba sorgint un truc per fer la vida més fàcil als cuiners i a la població en general. En aquest sentit, la pasta és un dels ingredients estrella, però les seves característiques fan que sovint topem amb problemes per determinar la quantitat ideal. La diversitat de tipus i la diferència de pes entre la pasta seca i la bullida fan que ens quedem curts o ens passem més del que ens agradaria.

Per això, el compte d'Instagram Vibrantelatino ha compartit alguns trucs per calcular la quantitat de pasta ideal. El primer consisteix a unir el dit índex amb l'articulació del polze per formar una circumferència que determini el gruix d'espaguetis secs correcte per a una persona. I, si s'ajunten les puntes dels dits, obtenim la quantitat per a dues persones.

Per a la pasta curta com els macarrons, la publicació afirma que un plat fondo equival a la quantitat de pasta crua ideal per a dues persones. Amb tot, els nutricionistes recomanen una ració d'entre 80 i 100 grams en sec per a persones adultes i d'entre 50 i 70 grams per als infants.